2017 PLEASE BE GOOD !
28 grudnia, 2016
Zgodnie z tradycją, że blogosfera podrzuca pomysły na każdą nadchodzącą okazję, musieliśmy podzielić się z Wami naszymi pomysłami, które może akurat okażą się przydatne. Szybki wypad do sklepu (link), balony nadmuchane i śmiało możemy konkurować z Sylwestrem z „Lejdis”. Zrobiliśmy mały falstart, ale tylko dlatego żebyście zobaczyli, jak szybko można zorganizować fajną i niedużą imprezę. Stylizacja oczywiście odgrywa tu kluczową rolę, jednak to nie o nią krąży tyle pytań w Internecie.
Kiedy pada hasło „robimy domówkę”, to wcale nie oznacza, że sprawa jest zakończona. Nawet jak macie najlepszego wodzireja na świecie, to bez odpowiedniego jedzenia marne szanse, że na stojąco wytrzymacie do północy. Oczywiście nikt nie mówi, że trzeba stać w kuchni pół dnia, broń Boże! Ma być szybko, smacznie, a resztę czasu musi starczyć na dopracowanie sylwestrowego looku. Biorąc pod uwagę fakt, że w ten wieczór pierwszeństwo w lodówce mają inne trunki, zróbcie trochę miejsca na balkonie, bo mamy dla Was niezłą bombę kulinarną, którą przygotujecie w 10-15 min, a efekt będzie iście szampański !
SHIRT: MANGO || SKIRT: STRADIVARIUS || SHOES: STRADIVARIUS || NECKLACES: TOUS, YES ||
BRACELETS: TALLY WEIJL, TOUS, SOTHO || RINGS: H&M
Jak już wspomnieliśmy wcześniej, sylwestrowy wieczór zwłaszcza na domówce nie może obyć się bez jedzenia. Dlatego radzimy w tym roku zrezygnować z tłustych chipsów oraz słonych paluszków, na rzecz super smacznych rarytasów, jakie znajdziecie poniżej. Żeby odpowiednio zacząć, powinno na stole pojawić się coś na ciepło, przynajmniej takie są wskazania. My z racji swojego „przyśpieszonego” Sylwestra postanowiliśmy zaserwować przystawkę (na zimno) w postaci roladek z cukinii z dodatkiem koziego sera i szynki długodojrzewającej.
ROLADKI Z CUKINII, Z KOZIM SEREM I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ
SKŁADNIKI (dla 4 osób, 8 roladek):
– 1 cukinia średniej wielkości
– opakowanie kremowego serka koziego (takiego do smarowania)
– 8 plastrów szynki parmeńskiej
– sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Cukinię kroimy na cienkie, długie plastry (najlepiej obieraczką do warzyw), następnie solimy ją delikatnie i odstawiamy by puściła nadmiar wody. Kiedy cukinia będzie już miękka, smarujemy plastry serkiem kozim, pieprzymy, a następnie kładziemy plaster szynki parmeńskiej i zwijamy cukinię w roladkę (serek i szynka do środka).
Więcej inspiracji i pomysłów na dania, przekąski oraz przystawki na Sylwestra znajdziecie w dedykowanym artykule poniżej ! Zestawiliśmy tam najlepsze przepisy znalezione na naszych ulubionych blogach kulinarnych.
>>> NAJLEPSZE PRZEKĄSKI NA OSTATNIĄ DOMÓWKĘ ROKU <<<
>>> NAJLEPSZE PRZEKĄSKI NA OSTATNIĄ DOMÓWKĘ ROKU <<<
Team Guess What